Fuck geld! Tijd is jouw kostbaarste bezit...

Ruim 2000 jaar geleden kaartte de stoïcijnse filosoof Seneca (4 v.Chr. – 65 n.Chr.) het fenomeen van 'het druk hebben' al aan.

In een periode waarin ze nog met behulp van de zon klok keken, klaagden mensen al dat ze te druk waren. 'Druk zijn' is van alle tijden!

Het leven zou te kort zijn. Zo schreef hij een essay 'de Lengte van het Leven'.

Seneca schrijft daarin dat velen van ons leven in een voortdurende haast. We vergeten het verleden, we versloffen het heden en voor de toekomst zijn we bang.

Maar we hebben tijd genoeg stelt hij! Als we tijd maar goed besteden. En weet wel, tijd kunnen we niet terugkopen of terugdraaien. Het is dus echt jouw meest kostbare bezit!

Besteed jouw tijd dus goed en voor jou op een waarde(n)volle manier.

Volgens Seneca zit al het goede binnenin. Dat wil zeggen: alles wat belangrijk is voor een goed leven, en het streven naar een goed leven, is binnenin een mens te vinden. Seneca was zich er heel bewust van dat mensen gebrekkig zijn.

Wanneer wij de tijd, rust en ruimte niet op tijd kunnen vinden, worden we ziek of krijgen we klachten. Voel jouw lichaam aan, luister naar de signalen die het jou geeft en onderneem actie.

Zoals een wijs trainer eens tegen mij zei: "leiderschap is voelen wat je te doen hebt en daar actie op ondernemen."

De tijd heb je altijd, is altijd bij je, dus we kunnen altijd de tijd vinden om te genezen.

Een stap in de goede richting zetten? Accepteer dan eerst waar je nu bent. Acceptatie van het hier en nu en dankbaarheid uit te spreken voor de dingen waar je wel blij mee bent.

En wat voor iedereen werkt? Iets toevoegen! Toevoegen is de enige juiste manier om een stap in de goede richting te zetten.

Een kleine, positief geladen stap. En dan consistent uitvoeren.Werkt het goed? Doe er meer van. Werkt het niet? Stop er dan mee.

Je zult zien, de tijd zal je toekomen en jij bepaalt wat je met je tijd doet.

Het is tijd voor jou! Leef je mooiste leven..

Met passie & liefde,
Jordi


Reacties

Populaire posts van deze blog

Loopthema: de schouders

Waterpolo & prestatieverbetering!

De vergeten hardloopspier: de soleus