Zwemparachutes bij ZV de Zaan

Zwemtraining met verhoogde weerstand, door een waterparachute verbeterd de zwemsnelheid!

Wat is een zwemparachute?
Een zwemparachute is een zwemhulpmiddel om weerstandstraining in het zwembad uit te voeren. De parachute wordt rond de taille bevestigd met een verstelbare klittenband band. Tijdens het zwemmen opent de zwemparachute aan het uiteinde van het draad om water op te vangen. Het doel is om weerstand te bieden voor een normale zwemslag om een snellere en krachtigere zwemslag te creƫren.

Het is daarnaast ook nuttig voor het verbeteren van de lichaamshouding en om de doorhaal te oefenen.

“Tijdens de oefening wordt het lichaam gedwongen om een manier te vinden om efficiĆ«nter door het water te bewegen, dankzij de extra belasting.”


De voordelen van het trainen met een zwemparachute!
Het trainen met dit zwemhulpmiddel heeft meerdere voordelen. Zo wordt de spieropbouw, het uithoudingsvermogen en de snelheid opgebouwd. Je kan zelf kiezen hoeveel weerstand je wilt hebben tijdens de training.

N.B. Net als krachttraining in de sportschool, zou het gebruik van een zweefparachute gedaan moeten worden voor korte herhalingen en niet voor verlengde duursessies.

Bron: Effect of an 11-Week In-Water Training Program With Increased Resistance on the Swimming Performance and the Basic Kinematic Characteristics of the Front Crawl Stroke.

Reacties

Populaire posts van deze blog

WAARACHTIG LEVEN: Gastblog door Bouke de Boer

Loopthema: de schouders

Waterpolo & prestatieverbetering!