Vierluik "Samen Sterk!"

De 14e editie van de Dag van de Atletiek! Mooi om erbij te mogen zijn, top organisatie, enthousiaste & gemotiveerde looptrainers vanuit het hele land aanwezig op Papendal.

En trots op onze bijdrage, de “Vierluik Samen Sterk!” Een innovatief concept in preventie, revalidatie & prestatieverbetering wat betreft loopgerelateerde klachten. Termen als Core Stability, Mentaal herstel en Mentale Supercompensatie, Sportvoeding & Hydratatie, Bewegingsanalyse en (sport)podologische inlays hebben hierbij gestructureerd de revue gepasseerd. Een goede mix tussen theorie en praktijk.

Wist u bijvoorbeeld dat 68% een meer geprobeerde voet heeft? En dit niet direct gerelateerd is aan het ontstaan van een blessure? Als u meerdere paren schoenen heeft een 40% reductie van blessures kunt bewerkstelligen? De rol van een mentale warming up en cooling down de prestatie direct kan verbeteren? Als u als coach goed mentaal herstelt, u bewezen effectief beter kunt coachen en uw atleet ook betere (mentale) vaardigheden laat zien?

Take home messages
Bouw aan uw eigen netwerk, verzamel de juiste specialisten op elk gebied om u heen. Ga met collega’s, specialisten in gesprek. Kennis delen is kennis vermenigvuldigen! En kom te weten waar uw eigen grenzen liggen en/of de meerwaarde van uw collega, om een juiste doorverwijzing te kunnen maken. Durf daarbij eens stil te staan, maak een pitstop! En evalueer of u nog op de juiste weg bent.. 

Uiteindelijk gaat het om het plezier en de prestatie van de sporter, toch?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hardlopen slecht voor je knieën?🏃‍♀️🏃🏾‍♂️💨

Waterpolo en (sport) voeding

Samen Sterk! Karate: “Blessurepreventie & Prestatieverbetering”